Monday, December 27, 2010

Sireh junjung versi IJA untuk hantaran tunang Wan dan Fiza berinspirasikan coklat dan kek...Dgn tdk melupakan tradisi sireh,kapur,gambir dan pinang..



Ada maksud tersurat dan tersirat disebalik tarikh yg diconteng ni..He..Kek yg telah dilepa dgn Royal Icing...


Posted by Picasa

Kelas pd 25/12/10 ha..cuti2 Malaysia sempena xmas..Dihadiri oleh Kak Ismazrina dr Simpang Renggam..


Puas hati katanya dpt join kelas IJA..dpt tahu byk..


Comel2 kan ..Ingat senang nak hasilkan coklat yg comel ni tanpa bljr teknik yg betul membuat coklat??!!
Jika cairkan coklat tuang masuk dlm mould semua org pun tahu..Datang buat kelas satu pelaburan.Belajar sekali ilmu
seumur hidup.Balik practice insya-Allah mmg boleh pandai..

Coklat praline dipack..Balik terus jual untuk dapatkan balik modal kelas..Coklat yg comel2 ini terus boleh dipasarkan..


Kelas ini juga diajar cr2 tampering coklat converture@real choc@gred A ...Iaitu dibuat drpd 100% biji koko menggunakan kaedah tempering mudah tanpa termometer mengggunakan peralatan yg mudah didapati dan murah..Ha..x sama tau kaedah untuk mencairkan compound dan coklat converture@real choc@gred A ni..Rasanya tak sama yg ini lebih sedap..
Posted by Picasa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Ija's Cakes and Chocolates. Designed by Whitey Mommy