Sunday, March 20, 2011

Kejayaan tidak akan datang bergolek tanpa berbekalkan usaha..2tiers fondant wedding cake...


Selalunya jika orang jumpa resipi kueh atau kek mereka akan cuba resipi itu.Tapi Ija lebih suka mencuba resipi bancuhan fondant untuk lihat kekuatan atau kelemahan setiap hasilnya..Ada tekstur yang terlalu keras hinggakan nak potong pun susah..Ada yang terlalu oily,macam2 ada..Kali ke-2 buat tempahan kek untuk Pak Andam d'Renjis Kluang yg agak2 glamour juga..Pakej2nya meletup2..Agak modern dan dia mmg memilih kek fondant untuk pengantin2nya..Kali ini pujian diterima..Kerja kau kali ini lebih baik dari yang pertama..Banyak peningkatan..Namum hakikatnya banyak lagi yg perlu aku pelajari. Proses pembelajaran tidak akan terhenti disini..Terus dan terus dan terus..Aku ada masa 6tahun lagi menanti saat2 Mr Husband pencen dan boleh la run biz bersama-sama-Insya-Allah.


Sebenarnya ikhlas dr hati gayatnyer nak letak kek di tingkat atas..Har..har..lawak jugak aku ni...
Posted by Picasa

hasil kelas cupcakes dihadiri oleh Kak Aida dr Batu Pahat dah beberapa kali bersama Ija katanya segan nak letak gambar,,inilah hasil tangan Kak Aida..


Semuanya 16bj ~ 6=fondant,6=butter cream,4=piping jely.
Yuran Rm180 untuk diskaun lihat di kelas info..


Posted by Picasa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Ija's Cakes and Chocolates. Designed by Whitey Mommy