Tuesday, May 20, 2014

Assalamualaikum..
Semoga apa yang kita lakukan mendapat keredhaannya dalam mencari keberkatan rezeki dan juga hidup.
Kepada sesiapa yang ingin membuat tempahan buatlah tempahan lebih awal.Supaya para pembuat2 kek sekalian dapat merancang jadual mereka dengan baik.Jika anda mahukan kek1@ 2 hari sebelum tarikhnya.Sila sms /pm fb saya/ whatsapp saya  IJA 0197412999.Jika saya berkesempatan saya buat tempahan anda!

Akibat dari kekangan masa, saya mengambil masa yang agak lama untuk mengemaskini info-info terkini di blog.Oleh yang demikian sila jadi rakan saya di fb @ follower saya melalui logo fb yg terdapat disebelah kanan blog ini untuk mendapatkan maklumat-maklumat terkini.

 Harga kek bergantung kepada jenis kek dan juga hiasannya.Jika anda memilih hiasan fondant sudah semestinya harganya lebih tinggi dr kek steambuttercream/butter cream.Anda boleh memilih kek bergantung kepada budget anda dengan harga mampu milik mengikut tema anda.

Kepada yang ingin mengikuti kelas-kelas  yang dianjurkan, rancanglah aktiviti anda dengan baik. Jangan buat keputusan saat-saat akhir.Luangkan sedikit masa anda untuk menuntut ilmu. Ilmu yang anda pelajari, insya-allah bermanfaat sepanjang hayat anda.Untuk lokasi sila click di class info.

Kami amat mengalu-alukan tempahan secara online.Pembayaran 1/2 daripada harga tempahan melalui Maybank2u.com bagi menjimatkan masa anda.Penghantaran ke lokasi anda pada hari Selasa~Khamis sahaja.Kos penghantaran percuma ke kawasan dalam Bandar Kluang, sahaja.
Untuk sebarang pertanyaan sms /whatsapp IJA 019-7412 9999.
Sila perkenalkan diri anda sewaktu memulakan pertanyaan.
Terima kasih.

Friday, April 25, 2014

Chewy Gooey Yummie Brownie memang sedap dimakan bila2 masa.Penghantaran melalui pos laju boleh dibuat.Ingin membuat tempahan sila pm/whatsapp IJA 0197412999

Chewy Gooey Yummy Brownie 
Size 12x12 inci
Berat 1.5kg + +
POS ke seluruh Malaysia.

Monday, April 7, 2014

Semoga Allah beri mama kekuatan..

Alhamdulillah..Baru siap update blog.Untuk gambar bln disember 2013..Bermakna tinggal upload gambar 2014.Lebih kurang 3 bln lebih punya gambar belum di update.Memang 2014 merupakan tahun yang sangat mencabar.Tahun ini Adib Syabil berumur 6 tahun..7.12.2014 genap Adib Syabil 6 tahun.Bermakna tahun depan dia akan naik darjah 1.Ayah dia selalu outstation..Dari Syabil umur 4 tahun sampailah sekarang.Agak kelamkabut untuk menguruskan anak2, rumah dan perniagaan.Masa umur Syabil 4 tahun , nak masukkan Syabil tadika petang.Tapi masa tu dia masih pakai pampers.Sekolah tak terima.Nak sekolahkan pagi, dia susah bangun pagi..Nangis2..nangis..Sampai sekarang masih nangis bangun pagi.Umur 5 tahun Syabil baru masuk tadika.Usia 6 tahun ,Syabil masih pelat.Mama agak sibuk kurang beri perhatian terhadap prestasi Syabil..Sekarang dah masuk 6 tahun.Syabil masih belum pandai membaca.Baru mama terasa suatu tekanan.Kebiasaannya anak2 zaman sekarang masuk darjah 1 semua sudah pandai membaca.Tahun ini mama perlu beri tumpuan lebih kepada pelajaran anak2. Semoga Allah berikan mama kekuatan untuk menghadapi semua ini..Amin..Kepada ibu-ibu diluar janganlah terlewat seperti mama.Mulalah ajari anak-anak  mengenak A,B,C seusia 3,4 tahun..Jika kalian terlewat, kalian akan merasai apa yang mama rasa ketika ini..Sedih...tertekan..Masa tidak mungkin berpatah balik.Semoga Syabil dapat membaca sebelum masuk darjah 1..Inilah harapan mama 2014..Tiada yang lebih bermakna pada 2014 melainkan melihat anak mama pandai membaca.Amin..

Cupcakes untuk Birthday Qasrina yg ke 5 tahun..Tq Ija,kluang

happy Birthday Qasrina

Simple Indulgence cake dihias dengan buah strawberry untuk menyambut hari lahir mak, ayah,ika dan rozi..Tq Ija,kluang

Simple Indulgence cake..

Muhammad Adam Faris menyambut hari lahir yang pertama..Simple Indulgence ..Tq.Ija,Kluang

Simple Indulgence No.1

Mini Pavlova...


mini pavlova

Barbie cake untuk birthday Rania dan Sofia. Comelkan kek ni...Saya suka tengok..Terima kasih..Ija,Kluang


Barbie cake untuk Birthday Rania n Sofia.

Itallian Rainbow dengan Itallian Butter Cream..Happy Birthday .Abah,Tasya 2013..Tq .Ija,Kluang.

Itallian Rainbow dengan Itallian Butter Cream..

Simple Indulgence untuk "bday of december" Harith, Kamison,Jamaluddin,Haizil, Uyun,Hasni,Mimi,Haziq..Tq Ija,Kluang


Sunday, April 6, 2014

Red Velvet ditempah khas oleh cikgu Bend untuk majlis pertunangan anaknya .Tq..Ija,Kluang.

Red Velvet sebagai hantaran tunang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Ija's Cakes and Chocolates. Designed by Whitey Mommy