Tuesday, February 5, 2013

Key Ell aku datang..orang Kluang pun pandai buat fondant cantik2..Jadi tak memalukan orang kampung..yeah..Design repeat 4 kali selepas 3 wedding cakes...Terbaek yop..Dari Simpang Renggam dia datang..har..Terima kasih orang Simpang sudi datang mendapatkan khidmat saya..Terbaek yop..


wedding cake size 10x10 inci tema hijau..Tq

Bila tengok dari luar ketiga-tiga kek sama shj..Tapi hakikatnya memang berbeza..Mari kita tengok kek apa sebenarnya...

Ini Russian Black n White..Dengan tema angry bird serta sarang dan lastiknya..har..best tak..??

 Hepi Befdei Mikael 2 tahun dengan kek Simple Indulgence..

Aiman Haiqal 2tahun dengan Double Indulgence..Tq..

Terbaek yop...Steam butter cream nampak giler mcm fondant..Ahaks ..mesti Tipah ingat fondantkan..Design dr customer..Tq


Peminat MU..TQ

Kek fondant hantaran .2 design yang berbeza..Tq

 Design dr customer ..Mmg terbaek..


Kali ke-3 sy buat design ini..Kali ini warna soft 2 pink /purple terbaek yop...

Design ini kali ke 3 saya buat.Tapi kali ini warnanya agak garang,iaitu merah.Wedding cake design sisik2..memang sangat2 la hotnya..TQ..
Cupcakes dan cake topper..52 cupcakes yg sesangat sweeeeetnya..Wedding Cake..
Fondant hantaran untuk "Khalaj n Nad" serta "Diy n Fiq".tq..Stand kek baru yg berjaya dihias oleh customer ..Nurul...waduh cantik banget...argh...best!!!Ingat melamar????

Cun giler...

Syukur kehadrat Ilahi..Semoga mereka berpuas hati..Terima kasih semua.

Adakalanya aku fikir, adakah aku mampu melakukan semua ini..Alhamdulillah aku tidak sendiri, dibantu oleh suami serta dua org pembantu sambilan..Kek rainbow sahaja 4 bj..Bukan mudah untuk merainbow...Alhamdulillah aku berjaya mencabar diri sendiri..Bukan mudah, fondant shj 4 bj ..perlu disiapkan pada hari yang sama..Terima kasih Allah..Terima kasih yg menyokong saya.


"Continental Cake Class" Peacan Heaven, Double Indulgence,Chocolate Wallnut Torte..Sangat2 heaven..


Terima kasih kerana sudi bersama Ija CakesChocolate .Kepada mereka yang dah biasa membuat kek, balik boleh terus ambil tempahan, bagi yang baru nak berkenalan, boleh lah shopping2 peralatan membuat kek.Berkenalan dahulu yea..3 jenis kek iaitu Peacan Heaven yang sudah pasti rasanya sangat heaven,Double Indulgence yang juga menjadi rating tertinggi berebut tempat dengan Peacan Heaven dihati pembeli...Memang sangat2 heaven dan juga chocolate walnut torte dan kesemua memang sedap2 belaka. Ini adalah resipi yang dipelajari dari Sifu terkenal di Malaysia dan dikongsi bersama mereka .Disamping mereka mempelajari tip-tip , skill-skill yang tidak dapat dijual beli bersama saya..love u olls..Tq


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Ija's Cakes and Chocolates. Designed by Whitey Mommy