Friday, November 2, 2012

Azah,Juju dr BP,Roza Kluang dan Ninie dr JB..lenguh tangan mereka belajar steam cream, pipe bunga ros.Alhamdulillah siap semua tugasan yg diberikan.Bermula dari membakar kek sponge yang gebu dan menghias dengan dua jenis hiasan.Mari kita lihat hasil tangan mereka.

 Mereka dan hasil tangan mereka.

 Membuat hiasan kek bakul..

Hiasan untuk wedding cake..Selamat mencuba dan semoga berjaya.Terima kasih semua.

Inilah hasil kelas cupcakes adik comel kita Aisyah..Lupa nk snap gambar dia sebab dia kelamkabut dah nak balik.Mula dr membakar kek asas cupcakes..Jom kita tengok hasil tangan Aisyah..


Kelas asas butter cream bersama Siva dan Handaiyani.Mari kita tengok hasil tangan mereka..


 Siva berpengalaman 5tahun membuat kek.Kalau 5 tahun pengalaman membakar kek kira dah pro lah..Cuma Siva datang untuk belajar menghias kek.Hiasan sahaja yang perlu Siva perbaiki.Semoga berjaya!!

 Hasil tangan Siva...Mudah ja ajar org yg ada pengalaman ni.Ajar sikit2 ja..Memang cepat dapat.Semoga berjaya.


 Handaiyani rajin datang belajar dengan saya.Mula2 belajar coklat,belajar continental, kali ini belajar deco pula.Semoga berjaya..TQCoklat hantaran untuk Firdaus dan Mellisa.Tq


Hantaran coklat untuk Atie dan Mail..TQ


Red Velvet 14" x14" sempena birthday Puan Zaiton dr Kluang Utama Specialist Hosp.Ini tempahan dr staff2 Puan Zaiton untuk celebrate birthday bos mereka.TQFondant hantaran untuk Siti Aisyah dan Syahidan ..tempahan orang Rengitt..TQ jauh sudi menempah..


Cake fondant hantaran dalam transparent box

Hantaran cupcakes untuk Arvin dan Yukin..

Last minute order last minute buat..TQ

Tempahan birthday cake untuk adik Faqih..Tq


Kek coklat indulgence dihias dengan kereta warna merah..TQ

Happy Birthday Irfan 1 tahun....tempahan dari Suhainy..TQI'm big 4 Qasrina..tempahan dari Noraliza..TQ


Rainbow cake...Hiasan rainbow dan gula-gula M&M..

Tempahan dr Eja untuk sambut hari lahir Emak , Abah ,Aza,Pian, Nuar,Fara dan Ishak.Disambut beramai-ramai di Simpang Renggam.


Sebenarnya dalam kek ini ialah kek coklat indulgence yang telah dicover dengan steam butter cream permintaan Eja .


Cupcakes untuk NazatulCma tema football team.TQHantaran cupcakes fondant tema Chelsea sebagai hantaran tunang dari MASB untuk Zaki..Selamat Bertunang


Alhamdulillah..siap 6 pg kek ini kami sekeluarga pun pergilah ke satu destinasi bercuti sambil belajar serta menyelesaikan 1 misi perniagaan baru kami..Yes!!! Nanti kan perniagaan apa yg bakal kami tawarkan kepada anda semua!!!

Puan Ida dr Kem Mahkota Kluang.Ibu yg sedang mengandung ini begitu teruja dengan hasil kek2 sy di blog.Kebetulan ingin menyambut hari lahir anak serta suami Ida membuat tempahan kek bentuk kapal terbang.

 Ida kata kak TQ banyak kek yg sedap dan cute Iqbal dan suami sangat suka..Perfect dia bg kat saya.Terima kasih Ida.


Ini ialah wedding cake anak Kak Yati di Taman Kiara Mas..Fondant cake hexagon dan 52bj cupcakes..Comelkan!!!Kak Yati juga menempah 12bj /set red velvet sebagai hantaran ..TQ

 
Red Velvet in jar..sebagai hantaran..12bj/1set

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Ija's Cakes and Chocolates. Designed by Whitey Mommy