Tuesday, February 8, 2011

CNY Baking Porject..4hb Feb 2011..Kelas kek pakej 6dlm1 teknik Steam Butter Cream dihadiri oleh Kak lin,May(B.Tenggara) dan Kak Liza (Nyior)..


May(tengah) dengan hasil tangannya stacked cake..adalah Bonus untuk CNY Baking Project..Saya tidak menjanjikan stacked cake ini dikelas-kelas lain.Harap maklum!!May hadir ke kelas semata-mata untuk membuat sendiri kek hari jadi anaknya pada 6hb Feb 2011.Sesiapa menghadiri kelas ini amat bertuah kerana dapat mempelajari pelbagai teknik hiasan dalam 1 masa.Yuran hanya RM250 sahaja.Jangan lepaskan peluang mempelajari teknik steam butter cream.Krim yang telah disteam rasanya lebih sedap dari butter cream.Anda tidak perlu melepa-lepa lagi ..Lantai yang licin seolah-olah kek fondant..Apa tunggu lagi daftarlah sekarang!!!


Kek hari jadi anak May..Tahniah ummie buat kek hari jadi anak sendiri...


Kak Liza dengan tema hiasan bakul...


Kak Lin dgn tema hiasan..wedding cake/hantaran..
Posted by Picasa

CNY Baking Project.Hasil tangan May,Kak Lin dan Kak Liza..Hasil tangan May..May datang semata-mata nak buat kek hari jadi anaknya..Tahniah May buat kek hari jadi anak sendiri..Stack cake ini ialah bonus sempena CNY Baking Project..Next class sy tidakmenjanjikan ada stack cake ini..Harap maklum!!!!


Hasil tangan Kak Lin..Tahniah Kak Lin dapat buat bunga ros..


Hasil tangan Kak Liza..Tahniah!!
Posted by Picasa

Coklat sebagai hadiah perkahwinan..Hasil tangan Mr Husband..hasil tangan orang lelaki ni..He..wanita2 diluar sana pasti buat lebih baik dr ini..


Coklat sebagai hadiah perkahwinan untuk seorang sahabat.Mr Husband memang berbakat lepas ini nak asah bakatnya di arena Cake Decorating..Semestinya dia juga hebat..Sebab Chef2 terkenal sebenarnya memang ramai lelaki pun.Hasil tangan mereka tidak dinafikan sememangnya hebat..Mr Husband juga ialah chef memasak untuk makan tengahari kelas...
Posted by Picasa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Ija's Cakes and Chocolates. Designed by Whitey Mommy