Monday, March 28, 2011

Kelas kek pakej 6dlm1 di Kluang,Johor pada 25/3/11 teknik steam butter cream dihadiri oleh KakNor,Liza dr Batu Pahat dan Kak Aziela dr Kluang.


Alamak tercrop gambar pula..Siapakah gerangan mereka..Yang penting mereka semua berpuas hati dapat menghasilkan kek yang cantik dan dapat mempelajari teknik menghias kek yang betul..Apa kata mereka best!!!


Ha..tarik rumput Kak jangan tak tarik..he..susah ker..Senang je kan dah tau teknik..


Penuh 1bj kek dengan bunga ros..Sajer jer Ija buli Kak Nor buat bunga banyak2.Nak hasilkan yang baik kena rajin buat latihan..Teknik menghias border dengan reverse shell..

Simple deco untuk cupcakes ..deco kek dah heavy masing2 dah penat lor..

Kelas kek pakej 6dlm1 di Kluang,Johor pada 25/3/11 hasil kerja Kak Aziela dr Kluang

Kak aziela dr Kluang,rumput yang dipipe dengan kemas sekali..Bagus!!Ia nampak hanya sekadar rumput ..Tapi apa yang dipelajari ialah teknik piping..Mempelajari teknik piping yang betul untuk menghasilkan hasil yang cantik..

Banyak yang dipelajari dari kelas ini..Cara2 menghias kek dengan baik..dari melepa..Teknik memotong kek, melabel kek dan banyak lagi..Insya-Allah tak rugi berguru dengan IJA..Balik tak tahu boleh tanya..Tapi lau IJA tengah siapkan order atau ada kelas faham2 la yea..Menghias cupcakes dengan rosette,rose bud,basic membuat anyaman bakul..

Kelas kek pakej 6dlm1 di Kluang,Johor pada 25/3/11 hasil kerja Liza dr Batu Pahat..


Antara yang dipelajari disini ialah teknik pipe rumput2..Ha..mudah ker nak buat rumput tu tercacak..Nak tau caranya meh datang belajar.


Teknik steam butter cream menghasilkan tekstur lantai kek yang sangat cantik dan licin..Rasa krim yang telah disteam juga lebih sedap dr butter cream..
Dihias dengan bunga ros dengan hiasan border yg agak simple iaitu shell.
Liza seorang peserta yang baik dan cepat menyiapkan bunga2 ros dengan cantik..


Hasil cupcakes dengan hiasan yang agak simple..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Ija's Cakes and Chocolates. Designed by Whitey Mommy