Monday, February 21, 2011

Kelas kek pakej 6dlm1 dihadiri oleh k.JUlia(Yong Peng),Kak Zana(Bpahat) dan Ika(BPahat).Ketiga-tiga mereka dari kelas coklat coklat yg lepas.T.kasih .


20/2/1011 ..Kak Zana,Kak Julia dan Ika bersama hasil tangan mereka..Teknik yang digunakan ialah teknik steam butter cream..Krim yang telah disteam rasanya memang lebih sedap.Teksturnya juga seakan-akan fondant..Bila dah datang belajar balik kenalah membuat latihan semula..Jika terlalu lama tidak dipraktikkan semestinya akan lupa.Ilmu yang bermanfaat ialah ilmu yang dipraktikkan..Seorang ibu yang berjaya menghasilkan kek sempena hari istimewa untuk suami serta anak2 pasti menjadi kebanggaan mereka..Insya-allah anak akan kenang sehingga akhir hayat mereka.."Ibu saya buatkan kek hari jadi saya sendiri tau!!",kata anak bercerita dgn kwnnya..He..tak percaya!!!

Novelty bertingkat-tingkat..comelkan..he..Mesti ada yang tertanya nape x d kek bakul.Sy mengajar dan mengaplikasikan teknik membuat bakul diatas cupcake..Tapi rupa cupcake tu lupa snap..Untuk menjadi seorang pengajar tidaklah mudah..Kita kena tahu range setiap peserta kita..Mereka semua berada dirange yang sama jd sy tdk boleh menberi input yg terlalu byk..
Posted by Picasa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Ija's Cakes and Chocolates. Designed by Whitey Mommy