Monday, March 19, 2012

Kek perkahwinan untuk Jas dan Anidah di Kluang,Johor.

 3 tiers steam butter cream..Berbual dengan seorang customer..Kak cream  ni keras sikit yea..Oww..tidak!! cream ni nampak mcm keras tapi tekstur dia lagi halus sebab kita dah masak.Masuk plak kisah wedding customer tu satu tika dulu..Masa saya wedding kak pakai fresh cream..Tengah bersanding tukang buat kek tu dtg ..Dik tolong potong kek cepat sikit ya nanti keknya rosak..Tercengang-cengang pengantin..Cepat2 tukar baju potong kek..Moralnya disini kek wedding walau fresh cream tu sedap jangan lah pakai fresh cream..Cuaca kat malaysia ni bukannya bersalji..Panas...Makeup pun cair lagikan pulak fresh cream.

Kadangkala ada yang mintak kek itu ini..yg  tak sesuai untuk wedding cake kerana pada saya kek wedding kena tahan lasak,tahan panas,jika nak kek sedap2,fresh cream ,,cheese dsb,,makanlah time birthday ka..suka2 ker..time wedding pastikan anda memilih kek yang tahan dan tahan panas..lasak..Itulah  pandangan saya tentang wedding cake..Kenapa saya memilih steam butter cream..berjam2 duduk diluar steady  tahan panas...cantik ,sedap,,Nak lagi tahan pilih la fondant boleh dipegang2 badan keknya..Tapi harga mahal sikit la..


Nampak mcm senang jer buat bunga ros tu yea..Tp bila sendiri buat masya-allah..Pipe buang..pipe buang sampai lenguh2 jari jemari yang halus dan mulus tu..Kena buat selalu .Jika tidak lupalah skill yang ada..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Ija's Cakes and Chocolates. Designed by Whitey Mommy